Nöbetçi öğrencilere okul cop dağıtıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Kasım 2006 06:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençler arasında yaygınlaşan şiddet olaylarının önüne geçmek isteyen bir lise, nöbetçi öğrencilere cop dağıtarak , 'sorun çıkartanı dövme yetkisi' verdi.

'GEREKİRSE VURURUZ'

Tartışma yaratacak uygulama Esenyurt Fatih Sultan Mehmet Lisesi'nde hayata geçti. Okulun nöbetçi öğrencileri, ders aralarında herhangi bir olay çıkmaması için kapıda copla nöbet tutuyor. Öğrenciler, okulun açıldığı ilk günden beri bu uygulamanın var olduğunu söylerken, yönetim topu güvenlik görevlisine atıyor. Teneffüslerde okul girişindeki kapıda copla nöbet tutan A.D. isimli öğrenci, 'Teneffüs zili çalınca iki nöbetçi okul kapısına gidip, girişteki kulübeden copu alarak nöbete başlıyoruz. Amacımız olay çıkaran öğrencileri korkutmak ama bugüne kadar bu copu kullanamadık' dedi.

Bir başka öğrenci ise, 'Okul dışından çocukların içeri girmemesi ve dışarı çıkmak isteyen öğrenciler için gerekirse zor kullanabileceğimiz söylendi. Bugüne kadar cop kullanmadık ama olay çıkaran öğrenciye de copu vururuz' şeklinde konuştu.

MÜDÜR: HABERİMİZ YOK

Öğrenciler iddialarını bu şekilde sıralarken, Esenyurt Fatih Sultan Mehmet Lisesi Müdürü Abdurrahman Bulut, nöbetçi öğrencilerin copla nöbet tuttuğundan haberlerinin olmadığını iddia ederek, 'Kapıda bir güvenlik görevlisi dursun diye Ali Beydilek isimli vatandaşı işe aldık.' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber